במשך תשעה חודשים הם שוחים להנאתם בבריכת מי השפיר שברחם אימם. מתרגלים תנועות שונות ונשימות (למרות שעדיין לא משתמשים בפעול בריאות) ויש המאמינים כי המים הם ממש טבע שני עבור העוללים הקטנטנים וכל שעלינו לעשות בתור הורים, הוא להמשיך את עקרון הרצף הזה על ידי חשיפה למים חמימים כבר מגיל צעיר. ויפה שעה אחת קודם.
לידות מים, שהחלו אי שם ברוסיה של שנות השישים (של המאה הקודמת) הפכו לנפוצות מאוד בשנים האחרונות ואף קיבלו סימוכין מדעיים כמועילים ליולדת וגם לילודים. לידת מים מאפשרת חופש תנועה ותנוחה ליולדת והקלה על כאבי הצירים, ומבחינת התינוק מדובר בלידה שנחשבת ל"אלימה" פחות, כיוון שמיד עם צאתו מהרחם, הוא נזרק למים חמימים שעוטפים אותו ברכות, רגע לפני שהוא מוצא עצמו עטוף בשמיכה בחיקה של האם.
יש לציין כי בלידת מים אין סיכוי שהתינוק יבלע מים, היות והוא מחובר לחבל הטבור והריאות עדיין לא פעילות. אבל לידת מים היא רק השלב הראשון במפגש של התינוק עם המים שמחוץ לרחם. השלב השני מתרחש בבריכה מסוג אחר וכולל גם אקט של שחיה. הלא היא שחיית תינוקות.
המגמה של השנים האחרונות בבריכות המחוממות הוא שחיית תינוקות. תינוקות בגיל צעיר מאוד, נכנסים עם ההורים למים, מתגברים על הפחד הראשוני, לומדים בפעם הראשונה את מגע המים, את התנועה השונה שהם מאפשרים, והאמיצים שבחבורה אפילו מתנסים בצלילה חטופה לתרגול אינסטינקטים ראשוניים.
אז מה הופך את המים ליעילים כל כך לטיפול בקרב תינוקות וילדים? הסיבה הראשונה קשורה למרכיב ההתנגדות. דרגת הצמיגות של המים, השונה מזו של האוויר, מאפשרת עבודה טובה בפיתוח שרירים, סיבולת לב ריאה, קואורדינציה וכוח, כבר מגיל צעיר מאוד. מעבר לכך, מקובל לחשוב שיש למים יכולות טיפוליות מרגיעות ובשנים האחרונות עולה קרנה של ההידרותרפיה כטיפול מתאים לילדים עם הפרעות קשב וריכוז. הורים רבים מדווחים על הטיפול בבריכה כהצלחה אדירה, המחליפה לעיתים את הטיפול התרופתי.
מאיזה גיל מומלץ להתחיל?
על פניו אין גיל מוגדר וברור בו צריך להתחיל ללמוד שחיה, אך כמו מיומנויות רבות אחרות, גם שחיה היא מיומנות שככל שנרכוש אותה בשלב מוקדם יותר, נחסוך בעיות הסתגלות והלם בשלב מאוחר יותר. כך או כך – חשוב לשים לב לתגובה של הילד למים ולא לכפות עליו דבר. לעיתים ילדים בגיל צעיר מאוד מרגישים חוסר ביטחון גדול במים, לעומת המגע עם הקרקע המוצקה ובמקרה כזה אולי עדיף לוותר ולנסות בגיל מאוחר יותר. יתרה מכך, ישנם ילדים הרגישים לכלור ועל ההורים לשים לב שלא מתפתחת איזושהי תגובה אלרגית במגע עם המים.